Co je doplněk stravy Penoxal

 

Hlavní složkou doplňku stravy Penoxal je unikátní patentovaná látka Biocol, která je získávána z mikroorganismu Penicillium oxalicum var. Armeniaca, izolovaného kmene mikroskopické houby, který vykazuje pozoruhodný vliv na lidský organismus. Podpůrnou látkou přípravku Penoxal je vitamín C a beta-glukan, mikronizovaný extrakt hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) s dosaženou čistotou až 93%. Obě látky v kombinaci s účinnou látkou Biocol násobí svůj pozitivní vliv na imunitní systém.

 

Zkušenosti pacientů

Dávkování Penoxalu podle druhu onemocnění

Vedlejší účinky

Penoxal je velmi dobře snášen i při vysokém dávkování, a při dlouhodobém užívání se nevytváří závislost. Přípravek nemá vedlejší účinky, není to antibiotikum, je zcela netoxický a bez vzájemného působení s ostatními přípravky nebo léky. Ve výjimečných případech může dojít k průjmu. V tomto případě doporučujeme snížit dávkování. U autoimunitních onemocnění doporučujeme jeho užívání konzultovat s Vaším lékařem.  

 

poradna lékaře 

Složení - 50mg:

Biocol: 50 mg
β-1,3/1,6-D-glucan: 20 mg
Vitamin C: 100 mg
Maltodextrin: 130 mg
Želatinová kapsle: 76 mg
Hmotnost 1 kapsle: 376 mg

 

Balení:  30, 60 a 120 kapslí

 

Složení - 100mg:

Biocol: 100 mg
β-1,3/1,6-D-glucan: 20 mg
Vitamin C: 100 mg
Maltodextrin: 80 mg
Želatinová kapsle: 76 mg
Hmotnost 1 kapsle: 376 mg

 

Balení:  120 kapslí

 

 

Biocol

Biocol 

Biocol je unikátní patentovaná přírodní látka získávaná náročným biotechnologickým postupem za dodržení těch nejpřísnějších hygienických a technologických pravidel z produktu metabolismu mikroorganismu Penicillium oxalicum var. Armeniaca. Penicillium oxalicum var. Armeniaca je kmen geneticky nemodifikované mikroskopické houby, přírodní mikroorganismus, který byl objeven při screeningovém testování v půdě Araratského údolí v Arménii již v roce 1972. Dlouhodobá spolupráce vědců z oblasti medicíny a biochemie umožnila objevit jeho unikátní vlastnosti. - více o Biocolu

 

 

 

Beta-glukan

Beta-glukan

Beta-glukan je přírodní látka s výjimečným vlivem na imunitní systém. Je obsažen v mnoha běžných potravinách (ječmen, oves, pivovarské kvasinky), nejvyšší koncentraci a nejsilnější účinky však vykazuje při extrakci z hub, např. z hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus). V kombinaci s účinnou látkou Biocol a vitamínem C se pozitivní účinky všech látek násobí. Čistota betaglukanu má velký vliv na jeho účinnost. Té nejvyšší kvality (v obsahu účinné látky a čistoty až 93%) dosahuje beta-glukan s vazbou 1,3/1,6 D, který používáme v našich produktech.




Vitamin C

Vitamin C

Vitamin C je nejznámější a nejužívanější vitamín, který je nezbytný k udržení zdraví. Jeho schopnost mírnit projevy nachlazení stimulací bílých krvinek (lymfocytů) je velmi dobře známá. Kladný vliv však byl prokázán i při léčbě srdečních chorob, diabetu (cukrovky) nebo astma. Vysoké dávky vitaminu C se rovněž doporučují při nádorových onemocněních, kdy prokazatelně zpomalují růst nádorových buněk. Významnou měrou se podílí na potlačování účinků oxidativního stresu, účastní se správného metabolismu tuků a tvorby kolagenu, který je důležitý pro pojivové tkáně. Posiluje buněčné stěny cév, podporuje vstřebávání železa důležitého pro krvetvorbu, snižuje únavu a vyčerpání.

V potravinářství se využívá syntetická podoba vitamínu C, kyselina L-askorbová (E300), jako antioxidant a konzervant. Lidský organismus, stejně jako některé druhy zvířat, nedokáže tento vitamín syntetizovat, proto je nutné jej přijímat v potravě, popř. v doplňcích stravy. Doporučená denní dávka vitamínu C je 80mg, při onemocnění jeho potřeba stoupá a je nutné jeho příjem zvýšit. Tento ve vodě rozpustný vitamín je pro tělo netoxický, nelze se jím předávkovat, neboť nevyužitelný nadbytek se vyloučí močí. 

Maltodextrin

Maltodextrin

Maltodextrin je složeninou 5 molekul glukózy (jednoduchého cukru), který se využívá především jako výhodný zdroj energie při sportovních aktivitách a v potravinářství jako přídatná látka (plnidlo). Oproti samotné glukóze se pomaleji vstřebává a hladinu cukru v krvi zvyšuje pozvolna, proto je vhodný i pro diabetiky. 

Maltodextrin se připravuje enzymatickým zpracováním nejčastěji pšeničného škrobu, v našich produktech však používáme škrob kukuřičný, který je přirozeně bezlepkový, proto jsou naše produkty vhodné i pro osoby s celiakií (nesnášenlivostí lepku). Ačkoliv bývá maltodextrin vyráběn synteticky, lidské tělo ho rozštěpí na přirozenou, snadno zpracovatelnou a využitelnou glukózu.